У Черкасах внесено зміни до мораторію на розміщення тимчасових споруд

Рішенням суду відновлено дію мораторію на встановлення тимчасових споруд Заборона не поширюється на сезонну торгівлю та ярмарки.

Про це під час позачергового пленарного засідання повідомив начальник відділу реклами та дизайну міського середовища департаменту архітектури та містобудування Андрій Поліщук.

За його словами, виникла необхідність внести правки, щоб місто не зазнавало фінансових збитків. Адже міськрада не може укладати договори пайової участі, наприклад, літніх терас біля кафе, ярмарків. Заборону щодо встановлення МАФів підтримали 23 депутати.

У Черкасах триває демонтаж незаконних тимчасових споруд.

На підприємство «ЧЕЛУАШ» закуплять нову техніку

Це одна з основних змін, внесених депутатами до ПСЕР та міського бюджету. Понад 5,5 млн. грн. спрямували на придбання екскаватора, рециклера та навісного обладнання за рахунок перерозподілу фінансування з «льодового палацу» та полігону твердих побутових відходів. З колеса огляду гроші не чіпали, хоча й були такі пропозиції.

На минулій сесії міськради з проекту «колеса огляду» вже зняли фінансування у розмірі 2 млн. грн. Цього разу для придбання техніки пропонували використати гроші з резервного фонду. Але міський голова Анатолій Бондаренко знайшов альтернативний варіант.

Техніка є сучасною, тож дозволяє максимально якісно виконувати ремонт дорожнього покриття, пояснив заступник директора ЧЕЛУАШ Станіслав Лукирич. За зміни до бюджету проголосували 26 депутатів. Рішення прийняте.

У Черкасах секретаря міськради назвали «тормозом реформ»

Так висловився про Олександра Радуцького депутат від фракції «Самопоміч» Олексій Романов.

Напередодні секретар міськради, що є обранцем від президентської партії, запропонував звертатися до усіх депутатів Верховної Ради, крім Семена Семенченка, який нібито піариться на блокаді. Втім, така пропозиція Олександра Радуцького не була підтримана більшістю голосів.

Депутати Черкаської міськради підтримали економічну блокаду Донбасу

У зверненні також йдеться про визнання АТО війною, Російської Федерації агресором та окупантом, а також звільнення затриманих в ході розгону блокади та покарання винних. Щоправда, аби прийняти таке рішення депутатам знадобилося понад дві години полеміки. Кожна фракція почергово вносила свої пропозиції.

Окремі звернення від депутатських фракцій не набрали більшості голосів. Тоді після обговорення депутат Павло Карась зачитав узагальнене звернення. Його доповнив пропозиціями від фракції «Батьківщина» Роман Діскант.

Емоційною промовою підтримав колег і радикал Сергій Тищенко.

Міський голова підтвердив слова депутата щодо тиску, який на нього чинять у телефонному режимі.

Обдумати рішення на свіжому повітрі депутатам не вдалося, адже громадськість заблокувала їх у сесійній залі. Поки тривала штовханина Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення до самоназваних Донецької та Луганської республік. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Тож звернення Черкаської міськради тотожного змісту втратило свою первинну актуальність, але тепер уже було прийняте з доповненнями.

Депутати обласної ради не зібрались аби підтримати блокаду Донбасу.

Депутати обласної ради не зібрались аби підтримати блокаду Донбасу

15 березня Радою національної безпеки та оборони України було прийняте рішення щодо блокування залізничного та автомобільного сполучення із самопроголошеними республіками. Причиною послужило велике напруження у суспільстві та нещодавній силовий розгін одного з редутів блокувальників Донбасу у Кривому Торці.

У свою чергу громадськість Черкащини висунула вимогу від депутатів міської та обласної ради озвучити офіційну позицію щодо блокади.

Рішення РНБО було офіційно оголошено за декілька годин до засідання Черкаської обласної ради.

На саботуванні голосування щодо офіційної позиції депутатів обласної ради до блокади Донбасу наголосив «свободівець» Юрій Ботнар. На його думку ті, хто не з’явився – підтримують дії влади та торгівлю з окупантами.

У звичній для себе емоційній манері виступив і позафракційний депутат Микола Булатецький. Під час свого виступу пан Микола жорстко розкритикував політику президента й правлячої партії та закликав їх стати перед народом на коліна.

В результаті після потворної поіменної реєстрації все ж достатньої кількості для подальшої роботи ради не було набрано. Тож голова обласної ради переніс засідання на 24 березня.

Читайте також: У Черкасах збудували будки для президента та його команди.

У Черкасах поступово «оздоровлюють» дерева

З настанням весни з’являється потреба у плановій обрізці дерев від омели. Щороку у Черкасах проводяться відповідні роботи. За словами начальник відділу екології Володимира Гусаченка, наразі у Черкасах, за попередніми розрахунками, є 80 дерев, які необхідно видалити та 100, які потребують частковій обрізці від рослини-паразита омели. Також пан Володимир додав, що на 20 травня запланований тендер на проведення робіт по боротьбі з омелою.

Читайте також: Комунальники у середмісті приводять до ладу дерева та проводять боротьбу з омелою.

Колесо огляду: марнотратство бюджетних коштів чи окраса міста?

Про пріоритетність встановлення нового колеса огляду у Черкасах не раз наголошував секретар міськради Олександр Радуцький. На його думку, КП «Дирекція парків» має достатню кількість спеціалістів, які здатні обслуговувати колесо, та додав, що від продажу квитків на атракціон підприємство отримуватиме додатковий прибуток.

Орієнтовна сума проекту становить понад 8 мільйонів гривень. Зважаючи на те, що навколо реалізації цього проекту точилось багато розмов, ми вирішили вияснити думку містян, чи потрібне місту колесо огляду чи все ж доцільніше використати ці кошти на інші напрямки.

Читайте також: У Черкасах з᾽явиться повітряна скульптура.