У Черкасах збудували будки для президента та його команди

Такий перфоманс влаштували в рамках акції-протесту проти діючої влади в Україні. Патріотично налаштовані активісти вийшли на Соборну площу Черкас на підтримку блокади Донбасу. На мітинг прийшли й керівники міста та області.

Керівник області Юрій Ткаченко висловився від імені посадової особи, що є представником Президента на Черкащині. Громада зустріла його виступ криками «Ганьба». Натомість міський голова Черкас Анатолій Бондаренко публічно проти торгівлі на крові.

Перед мітингувальниками виступили також черкаські націоналісти, вони зачитали вимоги до Президента та пообіцяли вдаватися до радикальних дій, якщо влада не піде назустріч.

У зв᾽язку із загостренням соціально-політичної ситуації в країні у Черкасах скликається одночасно дві сесії міської та обласної рад, де депутати мають голосувати на підтримку блокади Донбасу. Уже декілька областей України прийняли відповідні рішення.

До уваги черкаських підприємців: як захиститися від шахраїв

У Черкаській області зафіксована спроба здійснення шахрайських дій невідомою особою, що назвалася інспектором Держпраці. Державний інспектор не має права здійснювати перевірку без наявності направлення та службового посвідчення. Для підтвердження повноважень державного інспектора звертатися за тел.: (0472) 36-12-78.

Які черкаські підприємства перевірить Держпраця у 2017 році?

У черкаському театрі вирішували куди подіти квітковий павільйон

У стінах Черкаського драматичного театру була організована зустріч представників обласної влади, міської влади, підприємців, творчого колективу театру та громадськості. Причиною послужило те, що 15 березня спливає строк розміщення квіткового павільйону перед будівлею театру. Згідно домовленості з міською та обласною владою підприємцю дозволили поставити тимчасову споруду в тому місці на чітко визначений строк.

Проте власник павільйону підприємець Петро Чернявський не поспішає виконувати обіцянку, мовляв міська влада не може забезпечити йому альтернативне місце розміщення споруди, не завдаючи шкоди бізнесу.

В свою чергу головний архітектор міста Віталій Чернуха повідомив, що наразі перенесення споруди неможливе, адже у місті діє мораторій на розміщення тимчасових споруд.

Єдино вірним вирішенням проблеми, на думку головного муніципального інспектора Олександра Давиденка, є безальтернативний демонтаж споруди, адже міська влада і так пішла на поступки, дозволивши підприємцю розмістити там торгове приміщення.

Читайте також: Посеред Театральної площі розгорнувся квітковий бізнес.

У Черкасах вже готуються до Великодня

Вже за місяць світ відзначатиме одне з найбільших християнських свят – Великдень. У Черкасах вже розпочали підготовку до нього. Зокрема, у художньому музеї відкрили виставку писанок, акварелей та вишитих прикрас київських майстринь Ганни Савенко та Тамари Федоренко.

Мисткиня вражена Черкащиною, тож має намір створити тематичне панно, присвячене Шевченковому краю. Нині писанки Тамари знаходяться у приватних колекціях України, Польщі, Литви, Швеції, Росії, Англії, Франції, Італії та Бельгії.

Колежанка майстрині Ганна Савенко теж киянка. З дитинства займалась різними видами рукоділля, але знайшла себе у художній вишивці. Тепер вона їздить селами, переймаючи досвід майстринь-вишивальниць. Її роботи замовляють артисти української та зарубіжної естради. Оригінальні витвори мають популярність і за кордоном, зокрема, в Америці, Франції, Італії, Канаді, Ізраїлі та Польщі.

Черкаська міська рада вже шостий рік поспіль організовує збір небезпечних відходів

Також у пунктах збору небезпечних відходів приймають акумулятори та прилади, що містять ртуть. Екологи стверджують, що саме ці речі несуть велику загрозу для довкілля.

Якщо розбити одну люмінесцентну лампочку, то вміст ртуті у повітрі у 160 разів перевищить гранично допустиму концентрацію, що може викликати порушення репродуктивної функції та онкологічні захворювання. Одна батарейка здатна забруднити 20 кв м грунту та 400 л води.

У Черкасах працює два стаціонарні пункти для збору відпрацьованих батарейок: на 1-му поверсі міськвиконкому та у приміщенні Міського палацу молоді. Незабаром контейнер мають встановити ще й надворі біля будівлі міської ради.

У Черкасах вперше відзначили День українського добровольця

Вперше у Черкасах, як загалом і по всій території України, 14 березня відзначається День українського добровольця. Саме 17 січня 2017 року депутатами Верховної Ради України було установлене це свято.

Черкаські добровольці, воїни добровольчих формувань зібрались біля стенду загиблим атовцям аби згадати ті буремні дні, коли все тільки починалось та вшанувати пам’ять полеглих побратимів.

Дружина загиблого солдата, бійця добровольчого батальйону «Донбас» Володимира Ложешнікова пані Олена зі сльозами на очах закликала всіх до єдності та вічної пам’яті всіх добровольців та інших солдат, які утримали ворога у перші дні війни.

Про особливість цього дня для себе також розповів солдат батальйону «Донбас» з позивним «Етюд» окрім того, згадуючи початок війни, розповів чому вирішив піти на фронт.

Жінка, військовий капелан Лариса Когут розповіла, що війна об’єднала всіх, а особливо тих, хто її пройшов. Тому особисто для неї цей день є днем спогадів.

Після урочистого покладання квітів до стенду Небесної Варти, учасники заходу вирушили на поминальний молебен у Свято-Троїцький кафедральний собор.

Читайте також: Голова СБУ передав співробітникам у Черкасах сертифікати на квартири.