«Збори відбулись з численними порушеннями», – голова народної ініціативи Олексій Романов

Прокоментував суботні збори виборців щодо відкликання двох депутатів Черкаської міської ради голова народної ініціативи Олексій Романов. За словами пана Олексія, подібна подія є унікальною для черкаського політикуму, адже це вперше в історії міста громада спробувала “звільнити” депутатів. Активіст додав, що таким чином народ довів, що касти недоторканих у Черкасах не існує. Проте він зазначив про численні порушення під час проведення процедури зборів виборців.

Читайте також: У Черкасах розпочато процедуру відкликання депутата міськради Олександра Дишлюка за народною ініціативою.

У Черкасах горів кіоск із напівфабрикатами

27 березня о 21:00 на вулиці Припортовій (колишня вул. Героїв Сталінграда) в торгівельному павільйоні «Продукти Єрмоліно» виникла пожежа.
Пожежу помітили випадкові перехожі, які одразу зателефонували за номером «101».
Загорання оперативно було ліквідовано черговим караулом 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини, який впродовж кількох хвилин прибув на місце події. Завдяки професійним діям вогнеборців, вдалося врятувати торгівельний павільйон від повного знищення вогнем.
За попередніми даними причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки.

У Липівському заказнику вигоріли десятки гектарів заповідних плавнів та багаторічних зелених насаджень.

«Роками ніхто не звертав уваги, що будівля руйнується», – директор Черкаської музичної школи

«Роками ніхто не звертав уваги, що будівля руйнується», розповідає директор Черкаської музичної школи №1 Юлія Темченко. Спочатку колективу навчального закладу довелося пройти 9 кіл пекла, щоб відвоювати приміщення у судовому порядку, а тепер дощ розмиває фундамент майже сторічної будівлі. Через відсутність фінансування роботи  з укріплення розпочнуть у кращому випадку влітку.

Навчальний заклад займає 2 корпуси у середмісті по вул. Байди Вишневецького. Тут функціонує 8 відділів і опановує музичне мистецтво 645 дітей, що вдвічі більше норми. Кількість бажаючих щороку зростає, а класів не вистачає. Реконструкція приміщення дозволить відкрити велику хорову залу і додаткових 7 класів, а це близько 100 дітей.

У Черкасах ведмеді, зайці та ляльки стали експонатами

Таку незвичайну виставку відкрили у Черкаській школі №8. Іграшки є важливою складовою процесу пізнання світу та зростання, впевнені педагоги. Малі діти використовують їх, щоб розвиватися, підлітки – щоб сформувати та зміцнити соціальні зв’язки, а дорослі – декорують іграшками приміщення та згадують дитинство.

Заступник директора показує свою улюблену іграшку, подаровану їй на день народження. Ляльці вже 34 роки, але на вигляд, як нова. Будучи маленькою Олена дуже берегла дарунок, як і її колега Наталія. Вона – вчитель початкових класів, тож досі не перестає гратися, тепер уже із живими ляльками.

Раніше іграшок було небагато і кожну з них цінували й берегли. На виставці представлена саме така сімейна реліквія – маленька лялечка із власним гардеробом.

Учні молодших класів теж доповнили виставку своїми улюбленими іграшками. Поки що це дуже молоді експонати, та можливо, з роками вони стануть особливо цінними.

В усьому світі іграшкам надають особливе значення, досліджують їх, класифікують. У Києві 12 років тому навіть заснували Державний музей іграшки, що розповідає про їхню історію та демонструє авторські роботи. Музейна колекція нараховує понад 15 тисяч експонатів.

У Черкаській школі влаштовують квести та селфі-акції.

Черкаські націоналісти проти російських банків

Об’єднані націоналістичні сили Черкас провели чергову акцію проти російських банків. Активісти розпочали пікет під стінами банку «ВТБ», далі перемістились під приміщення «Сбербанку». Молодики розфарбували та обклеїли вітрини офісних приміщень, вимагаючи  закриття всіх банків на території України, у яких є російський капітал.

Читайте також: Три політсили Черкас заявили про співпрацю.

Депутат-радикал Лукирич пропонує розпустити Черкаську міськраду

Ідею радикального очищення міста від політичної корупції на зборах громади міста запропонував депутат місьради від “Радикальної партії Олега Ляшка” Станіслав Лукирич.
Його підтримав депутат від “Самопомочі” Олексій Романов. Загалом, пропозиція Лукирича зірвала аплодисменти зала.

СБУ затримала бойовика так званої «ДНР» родом із Черкащини

“Бойовика терористичної організації «ДНР», який намагався потрапити в Україну, затримала Служба безпеки України під час перетину державного кордону з Російською Федерацією.

У березні минулого року мешканець Золотоніського району Черкаської області приєднався до одного з незаконних збройних угруповань терористів. Він був навідником-оператором БМП і брав активну участь у бойових зіткненнях з силами антитерористичної операції.

Крім цього бойовик залучався своїми кураторами до збору інформації про склад і озброєння українських військ та місця їх дислокацій.

У лютому 2017 року співробітники Управління СБ України у Черкаській області заочно оголосили терористу про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та оголосили його у всеукраїнський розшук.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.” – йдеться у повідомленні прес-служби Управління служби безпеки України в Черкаській області.

Читайте також: Голова СБУ передав співробітникам у Черкасах сертифікати на квартири.